Monday, July 15, 2013

Salam Pertemuan Kembali

Assalamualaikum w.b.t

Subhanallah...
Alhamdulillah...
Allahuabar...

Rasanya sudah begitu lama membiarkan laman blog ini menyepi tanpa khabar berita. Dan entry terakhir blog ni sebelum ini adalah tentang bakal makmum saya. Alhamdulillah, segala perancanganNYA begitu cantik dan indah jika dihalusi. Syukur dengan nikmat yang dikurniakan selama ini. Perjalanan hidup aku berjalan begitu cantik sebagaimana yang dikehendaki. Alhamdulillah, segala yang diidamkan menjadi realiti dari masa ke semasa. Syukur..

Ramadhan kedua di bumi Song, Sarawak. Segalanya berjalan lancar cuma hidup berjauhan dengan permaisuri hati memang sungguh menguji diri ini. Semoga zaujahku dikejauhan sana baik2 hendaknya bersama amanah yang bakal menjejaki kaki ke alam dunia tidak lama lagi =) Alhamdulillah, insyaAllah selepas hari raya nanti, aku akan bertukar status lagi daripada seorang suami kepada pangkat/tanggungjawab yang lebih tinggi. hehe.. semoga kamu lahir ke dunia ini bersama rahmah dan berkat dari penciptamu wahai anak ku..

Rasanya, secangkir kata untuk tatapan pengunjung setia blog ini sampai di sini sahaja dulu. InsyaAllah jika diberi kekuatan dan kerajinan untuk mengupdate blog ni, di lain masa kita berjumpa lagi.

p/s: Salam kerinduan seorang zauj buat zaujah di kejauhan sana. insyaAllah kita berjumpa nanti wahai sayangku.

No comments:

SYABAB,
Lahirmu bagaikan tak berharga,
Kau anak desa, yatim tak berbapa,
Kesusahan hidup mendesakmu berdikari,
Dalam keliru kau mencari identiti diri,
Ketulusan jiran mengajarmu kehidupan,
Cabaran berterusan sebuah kematangan,

Wahai SYABAB,
Ketekunanmu mengoborkan cita-cita,
Semangatmu bak api marak menyala,
Kau pemuda harapan,
Sinar menantimu di hadapan,
Bebaskanlah pemuda,
Dari belenggu kejahilan,
Kau mampu berlari kencang,
Mencipta Gelombang,
Ayuh, SYABAB!


-Fatimah Syarha-syabab musafir kasih